Överraska gästerna med en aning absint till middagsbjudningen

Absint är en himla välkänd dryck och har dessutom förbjudits I vissa länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit mer eller mindre omtyckt under tidernas gång och det är icke alla som tycker om den ganska beska smaken.

Absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som anser att konstnärer som Van Gogh troligen blev en aning tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt verktyg

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Om det inte blir lite sött så är det besvärligt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du inte vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan sannerligen vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är vådlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det faktiskt är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det till fullo säkert att dricka men ifall man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli besvär.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte framföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var aktsam med att ge för mycket till personer som har en aning besvär med sin alkoholkonsumtion.